Kako lahko mala podjetja z vsebinskim marketingom konkurirajo velikim?

Vsebinski marketing deluje ne glede na velikost podjetja.

Posvojila so ga velika podjetja, kot tudi mala in celo mikro – samozaposleni podjetniki. Velika podjetja seveda le temu namenjajo velike proračune. Prednost velikih blagovnih znamk so tudi velike ekipe zaposlenih v marketinških oddelkih, ki se posvečajo pripravi izstopajočih vsebin, česar si mala podjetja ne morejo privoščiti. Vendar to ne pomeni, da mikro in mala podjetja ne morejo z uporabo vsebinskega marketinga doseči vidnih učinkov, ki jih ima ta na prepoznavnost blagovne znamke, optimizacije spletne strani in posledično na prodajo.

Raziskava BussinesBolts je pokazala, da je v letu 2013 v Združenih državah le 11 % malih podjetij mesečno za vsebinski marketing porabilo več kot 500 $ mesečno. Kaže torej, da vsebinski marketing lahko izvajajo tudi majhna podjetja z nizkimi proračuni, kar vpliva na njegovo razširjeno uporabo. Uspeh tega pa je seveda odvisen tudi od drugih dejavnikov – doslednosti, kakovosti vsebin ter rednega spremljanja zapisane strategije.

Za uspeh mikro in malih podjetij in doseganje vidnih rezultatov uporabe vsebinskega marketinga je posebej pomemba ena stvar, ki jo je v knjigi Straight Talk About Public Relations zapisal Robert Wynne:

»NE TEKMUJTE Z VELIKIMI FANTI«.

Mikro in mala podjetja morajo poiskati svoj manjši prostor oz. nišo, kjer lahko postanejo zvezde. Velika podjetja namreč niše težko obvladujejo in se zanje težje specializirajo, predvsem pa zaradi svoje velikosti niso zmožna personalizacije.

Še spodbuda:

»DA, MOŽNO JE … ČE TRDO DELATE«.

VISOKE FINANČNE INVESTICIJE ZA USPEH NISO POGOJ.

Mikro in mala podjetja z vsebinskim marketingom lahko pokažejo, kje se ločijo od ostalih v panogi in v čem je njihova storitev ali izdelek poseben.

Raziskav ali drugih podatkov o tem, kako in koliko se mikro in mala podjetja v Sloveniji vsebinskega marketinga poslužujejo, nisem našla, zato se, se lotila izdelave svoje raziskave. Rezultati so zelo zanimivi. Objavljeni so na spletni strani www.marketingmagazin.si in v novembrski izdaji tiskane revije (2020).

VAS ZANIMA, KAKO V VAŠEM PODJETJU (ŠE) BOLJE IZKORISTITI MOČ VSEBINSKEGA MARKETINGA? Pokličite me ali mi pišite in skupaj bomo preučili vašo situacijo.

Balis-buticna-agencija-blog-Vsebinski_marketnig_za_mala_podjetja